Fem xarxa

 

 

 

Les cooperatives de persones consumidores de productes ecològics, CPCPE, som empreses autogestionades per les mateixes associades, que en som copropietàries. Les sòcies participem tant en la presa democràtica de decisions com en les tasques quotidianes, cosa que ens permet bastir, dins l’àmbit de l’economia social i cooperativa, una alternativa real al sistema convencional de distribució alimentària. Les persones sòcies duem a terme feines en règim de treball cooperatiu no remunerat i també de forma professionalitzada i remunerada equitativament, bé com a sòcies de treball o bé, puntualment, com a assalariades. Tant les cooperatives com les seves sòcies promovem un consum crític, transformador, solidari i sustentable, que tingui cura de les persones i del medi, i per això reclamem als àmbits de la producció i la comercialització una qualitat dels productes que ens ofereixen que inclogui responsabilitat socioeconòmica i ambiental.

 

 

 

 

 

 

 

El nostre fort compromís social apodera les persones associades en els diferents àmbits d’activitat de cada cooperativa: la formació sobre cada tipus de producte, els processos productius i les empreses proveïdores, la representació i interlocució davant els diferents agents del sector -com ara el Departament d’Agricultura (DARP), el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) o Unió de Pagesos-, la capacitació per analitzar i diagnosticar la situació i els reptes del sector agroalimentari ecològic, la participació, també, en mobilitzacions i campanyes de més gran abast, etc. Tenim la convicció que aquest apoderament en un marc cooperatiu és el que ha de permetre, amb el creixement en persones sòcies i la intercooperació,  una transformació tangible del sistema de producció i distribució alimentària.

 

 

 

En aquest sentit, les cooperatives col·laborem i ens coordinem entre nosaltres, amb l’objectiu del suport mutu i d’una major i millor repercussió. Sabem que l’impacte que busquem necessita d’una certa massa crítica i d’estructures de segon grau, però aquestes no han de suposar una delegació d’objectius, sinó un resultat dels nostres esforços com a col·lectiu.

 

 

 

Un exemple de col·laboració és el treball que duem a terme actualment per defensar la continuïtat de les consumidores com a membres de ple dret, amb veu i vot, a la Junta Rectora del CCPAE, donat que el DARP ha elaborat un projecte de Decret on ens treu aquest dret que tenim des de la creació de l’organisme de control i certificació. Aquesta acció la realitzem conjuntament amb Coopsconsum, la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya, on estem federades o bé en vies d’estar-ho.

 

 

 

I una mostra del suport mutu que hem d’exercir i que ha estat sempre un objectiu de les organitzacions de consumidores de productes ecològics és posar en comú la informació de què disposem sobre els nostres proveïdors i els productes que compleixen amb el màxim dels nostres criteris de compra.

 

 

 

Aquests exemples de col·laboració i suport mutu poden ser el primer pas d’una intercooperació necessària.

 

 

 

 

 

 

 

Germinal Farró <germinalfarro@gmail.com>

 

La Garrofera <garroferadesants@gmail.com>

 

La Seca <externeslaseca@googlegroups.com>

 

El Brot <elbrotcr@yahoo.es>

 

El Rodal <elrodal@elrodal.coop>

 

El Rebost <elrebostcooperativa@gmail.com>

 

Cydonia (Poble Nou) <cydonia@cydoniabcn.org>