PASTÍS D’AGAR-AGAR, FORMATGE FRESC I FRUITS DEL BOSC

 

Ingredients:

 

4 ous (rovells i clares per separat)

1 culleradeta d’aigua calenta

120 g. de fructosa o 150 g. de sucre integral

100 g. de farina semi-integral

20 g. de farina de blat de moro

½ cullarereta de bicarbonat sòdic

 

Per el farcit:

3 cullerades d’agar-agar en flocs

500 g. de formatge fresc

150 g. de fructosa

Rallatdura de mitja taronja o mitja llimona

400 g. de nata muntada

½ pot de melmelada de fruïts del bosc, sense sucre

Un grapat de fruïts frescos per a decorar (mores ,gerds, groselles….)

 

Primer fem la pasta tipus bisqüit. Separem els rovells de les clares, barregem els rovells amb una cullerada d’aigua calenta , afegim la fructosa en forma de pluja fina, i batem fins a tenir una pasta cremosa. Barrejar el llevat i la farina de blat de moro i afegir-ho a als rovells. Posar a les clares una mica de sal i portar-les a punt de neu, i després afegir-ho a la massa que hem fet amb els rovells amb compte. Posar la massa en un motlle de 28 cm untat amb oli. Escalfar el forn a 200 ºC. i cuinar-ho durant 20 minuts. Treure’l del motlle deixar-ho refredar i tallar-lo horizontalment, de manera que en quedin tres parts.

Mentres anirem preparant el formatge fresc amb la fructosa i la ratlladura de taronja o llimona.

En una cassola amb una mica d’aigua desfem l’agar-agar, deixem que es refredi una mica i abans de que comenci a cuallar barrejar-ho cuidadosament amb el formatge i la nata.

Anirem montant el pastís a capes. Primer cobrir el fons amb melmelada i el formatge fresc. Col·locar una segona capa de la massa i anar repetint l’operació, deixant que sol·lidifiqui la crema. Cubrir-lo i decorar-lo amb una fina capa de melmelada i donar el toc final amb els fruïts del bosc.